Kaškaiš Polumaraton 2020

Feb 15, 2020 Trke

Februar je jedan od mjeseci kada vlada trkačko zatijšje, bar kada je riječ o trkama u našem regionu. Trkači uglavnom pokušavaju da se dovedu u red nakon januarskog opuštanja, ili da odrade bazne pripreme za narednu sezonu. Jedna trka u tom periodu je možda baš to što vam treba da biste nastavili sa entuzijazmom za trčanjem kakav je bio na kraju prethodne godine. Jedna od februarskh trka je i Kaškaši polumaraton, u Portugalu. Kaškaiš je gradić pored Lisabona, od njega udaljen nekh 40-ak km. Svake godine početkom februara tu se održava polumaraton koji privuče par hiljada trkača, ove godine oko 3000, a tu je i trka na 5 km koja privuče nekoliko stotina učesnika. 

Kada je riječ o stazi ona je prilično teška, brdovita, blizu obale Atlantika, tako da ne očekujte lični rekord. Vremenski uslovi za februar variraju, ali biste trebali očekivati lijepo vrjieme, sa 15-ak stepeni i nešto većom vlažnosti vazduha.

Na trci nemojte očekivati brze Kenijce, jer po svemu sudeći organizatorima nije u prvom planu da postave ljestvicu visoko kada je riječ o vremenu nego da privuku što je moguće više rekreativaca. Tome u prilog ide i činjenica da je cijena startnog paketa prilično niska, 16 evra ako se prijavljujete par dana pred trku, a ranije i jeftinije. Za tu cijenu čak dobijete i dri-fit majicu.

Pa ko bude u prilici naredne godine neka posjeti ovu trku koja  obiluje radošću i entzijazmom.