SAVJETI ZA LAKŠE TRČANJE

Apr 22, 2018 Motivacija
runners-1517163_1920.jpg

Ukoliko želite da učinite dobru stvar za sebe, za vase zdravlje, izgled i formu, onda je trčanje najbolje rješenje. I ne samo to, pravi je izvor dobre energije i hormona sreće, endorfina.
Za sve vas koji ne znate kako da krenete sa trčanjem, ili ukoliko ste aktivan trkač, ali ste zapali u depresiju, motivacionu krizu, ili jednostavno smatrate ovakav vid fizičke aktivnosti izuzetno dosadnim, zamarajućim i izuzetno teškim, ostavljamo par savjeta kako da se suočite sa trenutnim padovima, kako da ih savladate.
Sitnice su bitne! Počnite od ovog pravila, i na svom putu do uspjeha vodite se time. Bilo da ste amater u trčanju, da ste tek istrčali svoj prvi kilometar, ili višegodišnji iskusni dugoprugaš, najbitnije je da pronađete i najmanju sitnicu na koju ćete biti ponosni, koja će vam biti zvijezda vodilja, tjerati vas i motivisati za sve dalje. Ne dozvolite da vas nezadovoljstvo izjeda, već naučite da u svemu vidite bar nešto pozitivno. Proslavite svoj prvi istrčani kilometar, prvu dužinu, prvu trku, svakom učešću na nekoj trci dajte značaja, nagradite se, radujte se svakom nepropuštenom treningu. Ovo ne znači da ne trebate biti ambiciozni i uporni, baš naprotiv. Samo ne dozvolite da vas svaka sitnica, svaki planirani a neispunjeni cilj poremeti, da vam poljulja samopouzdanje, ili dovede do odustajanja.

Što više trčite, to će vam se više trčati, a samo trčanje će vam postati daleko lakše. Nema ljepšeg osjećaja od onog kad sami postanete svjesni koliko ste napredovali, kad uvidite da je vaš prvobitni cilj, kad ste tek počeli, sad zapravo lagano zagrijavanje.
Nikad neće biti svjesni dokle možete dogurati, dok to ne budete silno željeli i težili ka tome. Uostalom, šta zna želja šta je nemoguće.

Obogatite vašu rutinu trčanja, naučite uživati u trčanju, a onog trenutku kad osjetite da vaša trkačka praksa postaje dosadna, spora i troma – znajte da je vrijeme za promjene u vašoj rutini!
Promijenite rutinu, pronađite zanimaciju, bilo da je u pitanju muzika ili dobro društvo, sve to vam može pomoći da gotovo neprimjetno istrčite više i da vam vrijeme proleti u zabavnijem duhu.